Testament

Regel het nu goed voor later, bij uw notaris in Aalsmeer
Maak een afspraak

Signum Notariaat, als het voor later echt goed geregeld moet zijn

Heeft u nu alles goed geregeld, dan wilt u vast dat dat later ook zo is. En dat kan, door nu al uw wensen vast te laten leggen voor later. Wij helpen u daarbij, met een testament of een levenstestament. Maar ook als u nu alvast een schenking wilt doen. Met een notariële akte zorgen wij ervoor dat uw zaken nu op orde zijn voor straks. Volgens uw wensen en met oog voor uw situatie. U kunt op ons rekenen. Signum Notariaat, uw notaris in Aalsmeer.

Signum Notariaat - Notariskantoor in Aalsmeer - Testament

Testament

Met een testament bepaalt u wat er na uw overlijden moet gebeuren. Doet u dat niet, dan wordt het geregeld volgens de geldende wetgeving. Zoals wie uw erfgenamen zijn en wat en hoeveel ze erven. Wilt u zelf liever bepalen aan wie u uw geld en goederen nalaat? Dan regelt u dat via een wil. Daarin kunt u ook voorwaarden laten opstellen die bepalen of en hoeveel iemand erft en wie bijvoorbeeld als uw executeur de nalatenschap afwikkelt. Behalve dat het voor uzelf en uw nabestaanden prettig is als uw wensen duidelijk zijn, kan het ook fiscaal verstandig zijn om een wil te laten opstellen. Voor persoonlijk advies en een testament dat bij u past, staan wij altijd voor u klaar.

Signum Notariaat - Familierecht - Testament - Levenstestament - Schenking

Levenstestament

Is een testament voor na uw overlijden, een levenstestament is er voor als u nog wel in leven bent maar niet meer in staat om zelfstandig te handelen. Bijvoorbeeld omdat u fysiek niet meer zelf uw bankzaken kunt regelen of dat u geestelijk onbekwaam bent. In zo’n situatie is het goed als een ander namens u kan optreden en dat doet op de manier zoals u het gewild had. In een levenstestament geeft u daarvoor de richtlijnen en wijst u een gevolmachtigde aan. Diegene kan dan bijvoorbeeld uw zakelijke belangen waarnemen of medische beslissingen nemen. Wilt u hier meer over weten of uw levenstestament laten opstellen? Neem dan contact op met ons notariskantoor.

Schenking

Een schenking kent veel varianten. U kunt een deel van uw vermogen schenken in contanten, op papier of u doet een schenking van onroerende goederen. Dit kunt u aan uw erfgenamen doen of aan bijvoorbeeld een goed doel. Een schenking bij leven kan veel voordelen hebben, maar het moet wel goed geregeld zijn.

Wilt u bijvoorbeeld schenken op papier zodat er minder erfbelasting geheven zal worden? Dan moet uw schenking aan verschillende voorwaarden voldoen. Een daarvan is dat de schenking bij notariële akte plaatsvindt. Wij regelen voor u de schenking, in lijn met uw wensen en met oog voor uw situatie en financiële mogelijkheden. Onze notaris adviseert u hier graag over.

Signum Notaris - Schenken - Schenking - Testament - Wil - Vastleggen

Vragen of een afspraak?

Bij Signum Notariaat staan we voor u klaar. Met persoonlijk advies en oog voor uw wensen regelen we uw zaken zorgvuldig. Heeft u vragen over een testament, schenking of een levenstestament? Dan horen we dat graag. Neem contact met ons op en we maken snel een afspraak.