Samen verder

De notaris in Aalsmeer, bij partnerschap, samenwonen en trouwen
Maak een afspraak

Signum Notariaat, als jullie besluiten samen verder te gaan

Samenwonen, geregistreerd partnerschap en trouwen. Mooie momenten om van te genieten, maar ook belangrijke momenten om stil te staan bij later. Want wie nu besluit samen verder te gaan, doet er goed aan om ook alles te regelen voor als het in de toekomst anders loopt. Zoals wat er gebeurt met een bedrijf of de woning als jullie scheiden of uit elkaar gaan. Of als een van beiden komt te overlijden. Voor al die momenten kijken wij samen met u wat het beste past bij jullie situatie en wensen. Wij staan voor u klaar. Signum Notariaat, uw notaris in Aalsmeer.

Signum Notariaat - Notariskantoor in Aalsmeer - Samen verder

Samenlevingscontract

Voor wie gaat samenwonen wordt in de wet niets automatisch geregeld. Legt u niets vast in een samenlevingscontract, dan kan dit grote gevolgen hebben bij overlijden of als de relatie verbroken wordt en u niet samen verder gaat. Zoals wie recht heeft op bepaalde goederen en wie op het vermogen. Of wie in de koopwoning blijft en wie op straat staat. Bij overlijden ontvangt de ander niet automatisch een nabestaandenpensioen en is ook niet vanzelf erfgenaam. Een samenlevingscontract met testament voorkomt dit allemaal en kan geheel op maat opgesteld worden bij ons notariskantoor.

Signum Notariaat - Samen verder - Samenlevingscontract - Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Een huwelijk heeft veel invloed op de afzonderlijke vermogens. Tegenwoordig trouw je niet meer automatisch in gemeenschap van goederen. Toch is de standaard wettelijke regeling niet altijd van toepassing of geschikt voor elke situatie. Heeft een van u bijvoorbeeld een eigen onderneming, dan bepaalt de wet dat bij echtscheiding het zakelijke vermogen verrekend wordt. En bij een eigen woning blijft die na de scheiding het eigendom van de partner die deze woning inbracht, ook al heeft de ander daar tijdens het huwelijk wel aan meebetaald. Regel het daarom goed en conform uw wensen met huwelijkse voorwaarden. Wij zijn er om u te adviseren en dit voor u op te stellen.

Signum Notariaat - Samen verder - Geregistreerd partnerschap

Voorwaarden bij geregistreerd partnerschap

Met alleen het sluiten van een geregistreerd partnerschap bent u er niet. Ook hierbij geldt dat de wet automatisch het een en ander regelt, maar dat dit niet altijd aansluit bij uw situatie. Of dat u andere wensen heeft. Heeft een van beide partners bijvoorbeeld een eigen bedrijf? Of heeft een van u een eigen woning? Dan is het goed om partnerschapsvoorwaarden op te laten stellen. Daarin voorziet u hoe u omgaat met onder meer eigen vermogens en goederen als de relatie beëindigd wordt of als een van de partners overlijdt. Wij adviseren u hier graag in en kunnen de partnerschapsvoorwaarden zo opstellen dat ze passen bij uw situatie en wensen.

Vragen of een afspraak?

Voor persoonlijk advies en een adequate uitvoering van uw wensen staan wij voor u klaar. Heeft u vragen over een samenlevingscontract, huwelijkse voorwaarden of andere zaken uit het familierecht? Laat het ons weten en we maken snel een afspraak.