fotofotofotofotofoto

Einde relatie

Natuurlijk kun je bij een echtscheiding een dure advocaat ter hand nemen. De andere partij is dan genoodzaakt hetzelfde te doen en voor u het weet belandt u in een vechtscheiding waar niemand bij gebaat is. Het is veel beter, vooral voor uzelf, om te proberen uw scheiding goed, eerlijk en praktisch te regelen, zonder er een vechtscheiding van te maken. Met elkaar overleggen en afspraken maken gaat een stuk makkelijker als u geholpen wordt door een deskundige, neutrale persoon die u advies geeft maar ook luistert naar uw wensen. Signum Notariaat kan u hierbij van dienst zijn. Wij kunnen de afspraken in een notariële akte vastleggen, en wij kunnen de scheiding (of het beëindigen van het samenlevingscontract) afwikkelen.
Een echtscheiding moet worden aangevraagd bij de rechter. U kunt dit niet zelf doen, maar u heeft hiervoor een advocaat nodig.

Einde huwelijk

Voordat bij een scheiding alles rond is, moet er veel geregeld worden. Als u gaat scheiden en u hebt samen minderjarige kinderen bent u verplicht een ouderschapsplan te maken. U maakt ook afspraken over wat er na de scheiding met het huis gebeurt. De verdeling van allerlei bezittingen maar ook pensioen komt aan de orde. Misschien is het nodig om afspraken te maken over partneralimentatie en kinderalimentatie. Deskundig advies over de meest geschikte oplossing, toegespitst op uw situatie, kan dat allemaal veel makkelijker maken. 

Gedurende de periode van echtscheiding en ook tussen het moment van uitspraak Rechtbank en inschrijving van de echtscheidingsbeschikking blijft het huwelijk bestaan, met alle gevolgen van dien. De echtgenoten blijven dus ook tot dat moment elkaars erfgenaam. Als u dit niet wenst, kunt u in een testament opnemen dat het niet de bedoeling is dat uw toekomstige ex-echtgenoot nog van u erft. Indien u hierover nadere informatie wilt kunt u met ons kantoor contact opnemen.

Samen uit elkaar

Of u nu samenwoont, gehuwd of geregistreerd partner bent, wel of geen kinderen hebt, Signum Notariaat kan u helpen bij het regelen van alle praktische, juridische en financiële zaken die bij een scheiding of het beëindigen van een samenwoning komen kijken. Welke bijzondere situatie of bezittingen u ook heeft, Signum Notariaat beschikt over een brede deskundigheid en adviseert u op maat.

De rol van Signum Notariaat bij scheiding

Signum Notariaat heeft zich gespecialiseerd in het adviseren van echtparen die gaan scheiden. Wij kunnen helpen bij het vinden van een nette oplossing, die past bij de situatie en aansluit bij de geldende regels. Ook kunnen wij u adviseren over de omgang met kinderen. Wij helpen u graag bij het opstellen van een ouderschapsplan en regelen de zakelijke afhandeling van de scheiding, zoals de verdeling van het huis en het aanpassen van de hypotheek. Door alles goed vast te leggen in een convenant worden nieuwe conflicten voorkomen.

In een echtscheidingsconvenant kunnen onder andere de volgende zaken opgenomen worden:
-afspraken over de kinderen: hoofdverblijf van de kinderen, omgangsregeling, kinderalimentatie;
-partneralimentatie;
-afspraken over de verdeling van de inboedel;
-afspraken omtrent de echtelijke woning;
-afspraken over het verdelen van spaargeld;
-afspraken over het pensioen.

De rol van de Signum Notariaat bij beëindiging geregistreerd partnerschap

Als u uw geregistreerd partnerschap wilt beëindigen, stelt Signum Notariaat samen met u en uw ex-partner een overeenkomst op. Als u samen minderjarige kinderen heeft, moet u een ouderschapsplan maken. Wij kunnen u verder helpen met het maken van afspraken over alimentatie en de verdeling van de boedel (bezittingen en schulden).

De rol van de notaris bij beëindiging samenwoning

Als u niet getrouwd bent en ook geen geregistreerd partnerschap hebt afgesloten kunt u uit elkaar gaan zonder daarvoor een juridische procedure te hoeven volgen. Voor partners die uit elkaar gaan en een samenlevingscontract hebben, regelt het samenlevingscontract op welke wijze de samenwoning als beëindigd beschouwd wordt.
Als de partners samen kinderen hebben kan Signum Notariaat de afspraken over de kinderen vastleggen in een ouderschapsplan. Ook worden er afspraken gemaakt over de kinderalimentatie.

Signum Notariaat te Aalsmeer is de specialist op het gebied van echtscheidingen. Een echtscheiding gaat vaak gepaard met zorgen. Wij nemen die zorgen graag voor u uit handen en behartigen uw belangen. Wacht niet langer en neem nu contact met ons op. Wij staan voor u klaar met een deskundig advies.